Реал стартира новата година с изненадваща загуба от Хетафе

Реал Мадрид отстъпи изненадващо на Хетафе с 0:1 като гост в първи мач от неделната програма на 19-ия кръг в испанската Ла Лига.

Карим Бензема (л) и Еден Азар (д).

Единственото попадение в срещата падна още в 9-та минута, когато нападателят на домакините Енеш Юнал наказа груба грешка на Едер Милитао и преодоля Тибо Куртоа. Бранителят на Кралския клуб претендираше за нарушение, но такова в крайна сметка не бе маркирано и така голът бе зачетен.

„Белият балет“, който регистрира случаи на коронавирус в последните седмици, владееше лъвския пай от топката, но въпреки това не успя да намери верния път към мрежата на Давид Сория. Така, Реал продължава да води в класирането с 46 точки, с осем повече от Севиля, който обаче е с два мача по-малко. Хетафе пое глътка въздух, изкачвайки се на 16-то място с актив от 18 точки, на три пред намиращия се под чертата Алавес, който е с двубой по-малко.

В следващия кръг Хетафе гостува на Севиля, докато Реал ще търси реванш първо срещу Алкояно за Купата на Краля в сряда, а след това приема Валенсия за първенство в събота. /БГНЕС