Реал удържа Челси и остана с шансове за реванша в Лондон

Реал Мадрид и Челси завършиха наравно 1:1 в първи полуфинален двубой от Шампионската лига, игран на „Алфредо Ди Стефано“ в испанската столица.

Вернер отново нямаше ден, като се отчете със съществен пропуск в началото.

„Сините“ започнаха по-силно срещата и Тимо Вернер пропусна много изгодна ситуация да открие резултата, след като остана непокрит в наказателното поле след пас с глава на Кристиан Пулишич. Германецът обаче стреля право в обсега на бившия страж на лондончани Тибо Куртоа, който спаси с крак. Празните пространства в защитата на домакините продължиха да им носят главоболия и след още няколко добри възможности, Пулишич наказа поредната грешка на „бялата“ отбрана.

Той получи топката, премина покрай излезлия да го парира Куртоа и стреля в мрежата за 1:0. Реал показа зъби след удар в гредата на Карим Бензема. Противно на логиката, Кралският клуб стигна до равенството след точната интервенция на френския нападател, който се разписа от воле, след като овладя с глава след подаване на Едер Милитао. Възпитаниците на Зинедин Зидан заиграха по-добре, но и играчите на Томас Тухел можеха да се възползват от нови празни пространства чрез Вернер, но така и не съумяха да отбележат. Двата тима се оттеглиха на почивка при равен резултат.

След 15-минутната пауза двата отбора играха равностойно, като Челси отново бе по-деен, особено в заключителните 20-ина минути. В 65-та минута на терена се появи бившият играч на „сините“ Еден Азар, но влизането му не повлия на представянето на „белия балет“. Белгиецът, който пристигна преди две години в испанската столица от Челси, е съпътстван от непрестанни проблеми с контузии откакто е играч на Реал. До края на мача не паднаха нови голове и така двата състава оставиха развръзката за реванша в Лондон след седмица.

В другия полуфинал в сряда вечер за първия мач помежду си на „Парк де Пренс“ излизат Пари Сен Жермен и Манчестър Сити. /БГНЕС