Ребенсбург зарадва Гармиш с първа победа в спускането

Виктория Ребенсбург постигна първа победа в спускането в кариерата си.

Германката Виктория Ребенсбург постигна първа победа за Световната купа в спускането в кариерата си, след като бе най-бърза на домашното състезание в Гармиш-Партенкирхен. 30-годишната Ребенсбург е специалистка най-вече в техничната дисциплина гигантски слалом, но за радост на феновете в Гармиш днес показа страхотно каране и надви фаворитките в състезанието.

Германката записа време 1 минута, 41.94 секунди, с което остави на 61 стотни италианката Федерика Бриньоне. На почетната стълбичка се качи и чехкинята Естер Ледецка, за която това е втори подиум в дисциплината от началото на сезона.

От своя страна Ребенсбург записа втори успех през сезона след победата в Супер-Г в Лейк Луис през декември, като тя се изкачва до пето място в класирането на дисциплината с 211 точки, а Бриньоне (234) и Ледецка (253) са непосредствено преди нея. Водачка в подреждането е швейцарката Корине Зутер, която завърши на пето място днес. В генералното класиране за Световната купа Ребенсбург е пета с 556 точки, а убедителна водачка е американката Микаела Шифрин с 1225 точки. /БГНЕС