Ред Бул смени Пиер Гасли с дебютант

Отборът на Ред Бул Рейсинг реши да замени Пиер Гасли с Александър Албон. Двамата пилоти разменят местата си, като Албон ще е новият съотборник на Макс Верстапен, докато Гасли е изпратен обратно в Ред Бул Торо Росо. Албон кара дебютен сезон във Формула 1 и до момента има 16 точки от 12 състезания. От Ред Бул допълват, че той ще кара редом до Верстапен още от следващото състезание в Белгия, а след края на сезона ще стане ясно дали ще остане и за 2020 г.

Пиер Гасли дойде в Ред Бул в началото на сезона на мястото на Даниел Рикардо, но така и не успя да се доближи до резултатите на своя съотборник Макс Верстапен. Французинът е на шесто място в класирането с 63 точки, а най-доброто му постижение е четвъртата позиция от Гран При на Великобритания. Само преди няколко дни шефът на „биковете" Кристиан Хорнер заяви, че Гасли няма да бъде заменян, но го предупреди, че трябва да подобри представянето си.

„Мисля, че той трябва добре да си почине по време на лятната пауза и да си извлече необходимите уроци за втората част от сезона. Това е ключово за нас, ако искаме да имаме някакви шансове да настигнем Ферари до края на годината. Нашите намерения са да го оставим до края на годината, но искаме от него да извлече повече от потенциала на колата", каза след Гран При на Унгария Хорнер. /БГНЕС