Рефер от Шампионската лига обвинен в уреждане на мачове

Чешкият съдия Павел Краловец, който води мачове в Шампионската лига, е обвинен в участие в уговорен мач от чешкото първенство, съобщават местните медии. Според информациите в случая е замесен и бившия заместник-президент на Чешката футболна асоциация Роман Бербер, който е задържан под стража от октомври насам заради същото обвинение.

Най-добрият чешки рефер Павел Краловец е обвинен в манипулирането на мачове.

Вестник ДНЕС публикува част от записите на полицията, от които става ясно, че Краловец и Бербер са били основните действащи лица в манипулирането на резултата от финала за Купата на Чехия през юли, в който Спарта Прага победи Слован Либерец с 2:1. "Нещата са много прости, имам нужда от едно политическо нещо. ОК? Ти ще ме разбереш. Йозеф Крула трябва да бъде спрян в понеделник", казва Бербер в телефонно обаждане към Краловец, записано от разследващите.

Крула е спортният директор на Слован Либерец и бивш съдия. На записите се чува, че Краловец отговаря, че разбира. Той бе обект на сериозни критики след срещата, най-вече защото отказа да изгони халфа на Спарта Мартин Фридек, който настъпи свой съперник, въпреки че имаше такива призиви от видео-асистент съдията.

Вчера Краловец води срещата от Шампионската лига между Челси и Краснодар.

От Спарта отричат каквото и да е злодеяние от своя страна и настояват за пълно разследване на случая. През октомври Бербер бе един от 19 задържани души по време на акция срещу организирана криминална група за манипулирането на мачове. Четирима от задържаните остават под стража. /БГНЕС