Ремонтът на ремонта на „Графа” пак е за ремонт (СНИМКИ)

Ремонтираната столична улица „Граф Игнатиев” пак е за ремонт, видя репортер на БГНЕС.

Станалият рече исторически ремонт на централната софийска улица дава нов дефект в участъка до кръстовището с „Цар Шишман”, по който се работеше в началото на месец март. Няма и месец плочките в участъка отново са счупени и буквално изорани.

Работници са ги отместили, за да не пречат на трамвайното движение и ги полагат за пореден път без да се спира изцяло движението. Когато мине трамвай, работниците скачат встрани и после продължават работа.

БГНЕС припомня, че на 13 март от организацията Спаси София пък сигнализираха, че в пълно нарушение на законите, улицата се ползва без издаден Акт 16. “Вече една година улицата е отворена за ползване, но по документи обектът все още се води строителна площадка, защото не е въведена в експлоатация”, заяви тогава независимият общински съветник Борис Бонев.

С изключение на трамвайното трасе, за останалата част от строителния обект не е издаден Акт 16 от ДНСК - нито за улиците „Граф Игнатиев” и „Солунска”, нито за площадите „Славейков” и „Гарибалди”, нито за градината пред храма „Св. Седмочисленици”.

БГНЕС припомня още, че заради ремонта на улица „Граф Игнатиев” бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев е обвиняем, а делото срещу него се гледа от Специализирания наказателен съд.

Заради обществено недоволство и редица инциденти злощастните „перки” – бетонните ограничители около трамвайните релси по цялата улица, бяха заменени с чугунени колчета.

Ремонтът на цялата зона около „Граф”-а, заедно с площад "Славейков", извършен от "Джи Пи груп", беше на стойност 24.5 милиона лева. Изпълнителят имаше наложени големи санкции от кмета на София за некачествено изпълнение на строителните дейности. /БГНЕС