Ремонти и ограничения по магистралите „Хемус” и „Тракия”

Движението за Варна в тунел „Правешки ханове“ на автомагистрала „Хемус“ днес ще е в една лента.

Поради ремонт на осветлението ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента и трафикът ще е в активната. Предвижда се ремонтът и ограничението да са в часовете от 9:30 до 15:30.

От 8:30 до 18 часа на 9 и 10 февруари пък ще се извършват ремонтни дейности в крайната активна лента в платното за София при 37-ми км отново на „Хемус“, като движението в участъка ще се осъществява в средната и в изпреварващата ленти.

На магистрала „Тракия“ също ще има ремонт във вторник – в участъка от 28-ми до 30-ти км в платното за София, от 8:30 до 18 часа, ще се ремонтира пътната настилка в активната лента, а трафикът ще се осъществява в изпреварващата.

Също на „Тракия“, от 34-ти до 36-ти км в платното за Бургас, за ремонт на ограничителните системи от 9.00 до 16.00 часа ще се ограничи преминаването в изпреварващата лента. Движението ще се осъществява в активната.

От пътната агенция призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация. /БГНЕС