Рен изненада ПСЖ и завърза интригата на върха в Лига 1

Пари Сен Жермен допусна неочаквано поражение при визитата си на Рен, след като отстъпи с минималното 0:1 в последен мач от 19-ия кръг на френската Лига 1.

Амари Траоре (д) вкара победния гол за Рен.

Единственото попадение в срещата падна в 65-та минута, когато точен за домакините бе Амари Траоре, който се разписа след асистенция на Адриен Трюфер. Шампионите от столицата владееха повече топката, но отправиха само един точен удар по посока вратата на съперника за целия мач – за сравнение Рен приключи с шест точни удара към вратата на Джанлуиджи Донарума.

Възпитаниците на Кристоф Галтие започнаха без Килиан Мбапе, но в състава от първата минута личаха имената на Неймар и световния шампион с Аржентина Лионел Меси. Мбапе се появи десет минути след почивката, но и това не успя да спаси отбора от загуба.

Така ситуацията на върха в подреждането се завърза, като вторият Ланс е на три точки от парижани, докато Марсилия е на пет пункта от шампионите. Рен е пети с 37 точки. В следващия кръг Рен гостува на Лориен, като преди това има визита на Марсилия за Купата на Франция, докато ПСЖ ще търси реванш първо при гостуването на Пайс дьо Касел, а след това и срещу Реймс у дома за първенство. /БГНЕС