Републиканци за България: Ще защитаваме интересите на малките семейни ферми

Държавата не защитава интересите на родните земеделци. Цените на готовата продукция, която излиза на пазара се вдигат спекулативно. Няма кой да следи какво се случва по веригата и кой се обогатява на гърба на честния и непрекъснат труд на земеделските производители.

Това коментира председателят на Републиканци за България и водач на великотърновската листа с номер 21 Цветан Цветанов в Полски Тръмбеш. Там той, заедно с местните кандидати от листата д-р Красимир Кирилов и Мартин Димитров, разговаря за проблемите в земеделския сектор със стопани от общината.

Именно късата верига на доставки е основен ангажимент на Републиканци за България в този сектор, заяви председателят на партията Цветанов. Една от най-важните цели в програмата е присъствието на повече български храни на пазара и скъсяване пътя на доставките от производителя до щанда. Това, заедно с осъществяването на контрол по веригата, ще осигури по-висока изкупна цена на нашите производители.

Земеделците приветстваха целта за намаляване броя на посредниците и дадоха пример с цената на млякото. Изкупната цена на суровината, с която те захранват млекопреработвателите не е променяна, а крайните продукти като кашкавал и сирене, поскъпват. Наред с това, през последната година цената на фуража, с който хранят животните, вече се е изравнила с изкупната цена на млякото, а това просто обезсмисля денонощния труд на стопаните.

„Проблемът е, че държавата няма компенсаторна политика и не предприема нищо. От това да се търси само извличането на политически дивиденти, страдат хората, които разчитат на труда си“, коментира Цветан Цветанов. „Ние ще дадем превес и ще защитаваме интересите точно на малките семейни ферми“, категоричен бе той.

Цветан Цветанов и представителите на Полски Тръмбеш в листата на Републиканци за България – ветеринарният лекар д-р Красимир Кирилов и предприемачът Мартин Димитров, проведоха среща и със симпатизанти. Те поздравиха Републиканци за България за разумното поведение, смислените приоритети и конструктивните послания в предизборната кампания. „Хората нямат полза от шоу и противопоставяне“, категоричен бе Цветанов.

Присъствалите на срещата коментираха също така и нередностите, които става ясно, че са извършвани от предишните управляващи. Крайно време е да живеем в държава с правила, важащи за всички, е мнението на хората, които ще подкрепят Републиканци за България с номер 21 в бюлетината. /БГНЕС