Рестартът на "Екзорсиста" може да се провали

Като се има предвид колко евтини са филмите и какъв е потенциалът за голяма печалба в боксофиса, Холивуд напоследък изживява ренесанс на филмите на ужаси, съобщи “Giant freakin robot”.


Забележително е, че много от най-големите хитове напоследък са свързани с предишни поредици, включително успешни филми като „Писък 6“ и „Злите мъртви: Пробуждане“. Но това не означава, че публиката ще се втурне към всеки стар франчайз, тъй като рестартът на “The Exorcist: Believer” на Дейвид Гордън Грийн напълно се провали на неотдавнашна пробна прожекция в Ню Йорк.

В общи линии публиката е единодушна, че филмът е прекалено дълъг и не е много страшен, а това по принцип са смъртни грехове, когато става дума за филми на ужасите.

Като се имат предвид тези реакции към този рестарт на "Екзорсистът", няма да се учудим, ако Дейвид Гордън Грийн се притеснява да не загуби репутацията си на голям холивудски режисьор. След като режисира комедията на Сет Роугън "Ананас експрес", Грийн се насочва към хоръра, като режисира последната трилогия филми за Хелоуин (която пренебрегна всички предишни продължения и рестарти и се позиционира като истинско продължение на оригиналния филм на Джон Карпентър).

Но тези филми бяха много противоречиви, като феновете се оплакваха от липсата на Майкъл Мейърс в третия филм и от това, че вторият филм (с фразата "Злото ще умре тази нощ") е прекалено пресилен.

С други думи, успешното рестартиране на "Екзорсистът", който обикновено се смята за един от най-добрите филми в жанра, би могло да затвърди позицията на Грийн като легендарен режисьор на ужаси във възход. Като се има предвид опитът му в режисирането на по-новите филми “Хелоуин”, някои фенове първоначално направиха неизбежното сравнение, че той може да бъде следващият Джон Карпентър. /БГНЕС