Реваншът между Усик и Джошуа ще се проведе на 20 август в Саудитска Арабия

Световният шампион в тежка категория Олександър Усик ще защитава поясите си в мач-реванш срещу британеца Антъни Джошуа в Джеда, Саудитска Арабия, на 20 август, съобщиха промоутърите. Украинецът надви тогавашния носител на коланите на WBA, IBF и WBO с единодушно съдийско решение в Лондон през септември миналата година. „Шампионът Олександър Усик ще заложи своите световни титли на IBF, WBA, WBO и IBO срещу Антъни Джошуа в крайбрежния град Джеда, Кралство Саудитска Арабия, в събота, 20 август“, гласи съобщение от промоутърите Мачруум Боксинг.

Усик (л) надви Джошуа (д) в Лондон през септември миналата година.

Почти веднага след края на сблъсъка през септември, в който Усик победи Джошуа след 117-112, 116-112 и 115-113 в съдийските карти, бе активирана и клаузата за реванш. Руската инвазия на Украйна през февруари, обаче, постави под въпрос кога бившият абсолютен световен шампион в полутежка категория ще бъде обратно на ринга. 35-годишният боксьор се завърна в Украйна, за да се бие за родината си, но получи специално изключение от военна служба, за да се подготви за предстоящия двубой. „Имам цел, с помощта на Господ ще завърша своята мисия!“, каза Усик в изявлението от Мачруум.

32-годишният Джошуа направи промени в треньорския си щаб в опита да бъде коронясан за световен шампион в тежка категория за трети път в своята кариера. Роб МакКракън, който бе до него през целия период от аматьорските нива до олимпийската му титла през 2012, вече не е част от отбора, като Роберт Гарсия бе добавен към щаба, за да работи с вече назначения Анхел Фернандес. Битката през август ще бъде втора за Джошуа в Саудитска Арабия, след като той си върна поясите с победа с точки над Анди Руис-младши в Рияд през декември 2019.

Британецът определи скорошната си кариера като „влакче на ужасите“, добавяйки: „Да се боря с шампионско ниво отново и отново има своите позитиви и негативи, но избирам всеки ден да ставам по-силен, да се уча от грешките си и да раста. Щастлив боксьор е опасен боксьор и никога не съм бил по-щастлив и по-мотивиран“. /БГНЕС