Резерва донесе победата на Бразилия срещу Англия на "Уембли"

Бразилия победи Англия с резултат 0:1 в приятелски мач на Уембли. Победният гол за гостите отбеляза 17-годишната резерва Ендрик (81 мин.)

Детето-чудо на Палмейрас вкара първия гол за страната си в третия си мач при мъжете.

Победата е и първа за новия треньор на "Селесао" Доривал Жуниор. Ситуацията при попадението беше проверена с ВАР заради съмнения за засада, но се видя ясно, че такава няма.

Нападателят, който трябва да се присъедини към Реал Мадрид през юли, е спряган за наследник на Неймар като най-новата суперзвезда на Бразилия, а победната му поява от пейката беше подходящ момент за навършване на пълнолетие в третата му поява.

На 17 години и 246 дни Ендрик вече най-младият голмайстор на международен турнир на "Уембли". Появата му е глътка свеж въздух за Бразилия след необичайно застоялия период за "селесао".

Пренебрегнат от шефа на Реал Мадрид Карло Анчелоти и разочарован от неуспехите на двама временни мениджъри, Доривал Джуниър е натоварен със задачата да гарантира, че Бразилия ще се класира за Световното първенство.

Англичаните се представиха слабо, въпреки че шефът на отбора Гарет Саутгейт беше окуражен от дебюта на нападателя на Нюкасъл Антъни Гордън.

Англия носеше за първи път спорната си нова домашна фланелка след критиките към решението на производителя Nike да промени цвета на кръста "Свети Георги" върху екипа.

Дебатът за фланелката скоро ще бъде забравен, но Саутгейт няма да има приятни спомени, тъй като Англия загуби у дома за първи път от 21 мача.

Приятелското гостуване на Белгия на "Уембли", 26 март, е последният шанс за играчите на Англия да впечатлят Саутгейт, преди той да определи състава си за Европейското първенство.

Саутгейт избра Оли Уоткинс вместо Айвън Тони за централен нападател на Англия, а Хари Кейн не рискува заради контузия в глезена.

Но Уоткинс не направи нищо, което да подскаже, че може да поеме тежестта, ако Кейн се контузи.

В първата среща от седем години насам Англия не беше в синхрон от момента, в който Уоткинс пропиля единствения си шанс, получавайки пас от Конър Галахър и стреляйки от близко разстояние.

В 20-ата минута резервният капитан на Англия Кайл Уокър получи контузия на подколянното сухожилие.

Бразилия, която създаваше проблеми на Англия с бързината и движението си, беше на сантиметри от това да поведе, когато ударът на Лукас Пакета от 12 метра срещна гредата.

Те отново бяха близо до гол, когато задната ножица на Хари Магуайър бе пресечена от Рафиня и той нанесе удар, който премина встрани. /БГНЕС