Резервата Синер с успешен дебют във Финалите на АТП

Италианецът Яник Синер започна по страхотен начин участието си във Финалите на АТП, след като разби Хуберт Хуркач от Полша с 6-2, 6-2 пред екзалтираната публика в "Пала Алпитур" в Торино.

20-годишният Синер замени в Червената група на турнира своя сънародник Матео Беретини, който получи травма на коремен мускул по време на откриващия си мач срещу Александър Зверев и нямаше как да продължи участие в надпреварата. Синер се възползва по отличен начин от шанса си и тотално надигра Хуркач, за да се превърна в най-младия тенисист с победа в заключителния турнир на АТП от 2000-та година насам.

Яник Синер

"Научих около 17 часа, че ще играя. Бях готов да изляза на корта. Невероятно е чувството да играеш тук в Италия преди хиляди хора, които те подкрепят. Ще се насладя на момента и ще дам най-доброто от себе си. Това бе невероятно мач. Матео е имал лош късмет много пъти в кариерата си и му желая всичко най-добро. Ще играя за него на този турнир, защото той заслужава да бъде тук. Ще дам всичко от себе си", сподели Синер след успеха.

Младият италианец има шансове да продължи към полуфиналите в Торино, като за целта трябва да победи световния номер 2 Данийл Медведев в последния си мач от груповата фаза, или да се надява Хуркач да победи Александър Зверев в другия двубой. Медведев спечели и двата си мача до момента и е сигурен за полуфиналите. Досега нито една резерва в историята на турнира не се е класирала за полуфиналите.

Последните мачове в Червената група ще се изиграят в четвъртък. /БГНЕС