Риана е най-богатата жена музикант в света

Певицата, производител на грим, дизайнер на бельо и сега първата черна жена, която оглавява топ луксозна модна къща – Риана, натрупа богатство от 600 милиона долара, за да стане най-богатата жена музикант в света.

31-годишната Робин Риана Фенти от Барбадос е натрупала богатство, надвишаващо богатството на Мадона (570 млн. долара), Селин Дион (450 млн.) и Бионсе (400 млн.), чийто съпруг Джей Зи беше обявен за първият в света милиардер рап звезда.

След като взриви музикалната сцена през 2003 г., тя триумфира и на предприемаческата сцена, стартирайки свои марка грим „Fenty Beauty“ – в сътрудничество със „Sephora“ и с френския луксозен гигант LVMH - през септември 2017 г. онлайн. Линията постигна успех не на последно място благодарение на славата на Риана, както и офлайн, с около 570 милиона долара приходи миналата година след само 15 месеца бизнес.

Тя прави по-голямата част от парите си от турнета и музикални албуми, според „Форбс“, но също така е съсобственик на линията за бельо „Savage X Fenty“.

През май Риана стартира ново партньорство с LVMH за пускане на луксозна модна марка, базирана в Париж, за дрехи, обувки и аксесоари.

Нов луксозен лейбъл - предимно ръководен от чернокожа жена - е огромно развитие в света на модата, с линията „Fenty“ на Риана, която се нарежда до наследствени марки като „Dior“, „Louis Vuitton“, „Fendi“ и „Givenchy“ в конгломерата начело с Бернар Арно. /БГНЕС

Тагове: