Риба изпадна в депресия и изяде всичките си приятели

Риба от финландски аквариум, изпаднала в депресия по време на пандемията от коронавируса и изяла всичките си приятели, отпразнува 16-ия си рожден ден, съобщи „Дейли Стар“.

През 2007 г. служители на един от зоомагазините за домашни любимци в Хелзинки дариха групер на име Мико на местния аквариум, тъй като той бил твърде голям, не се побирал в обикновен аквариум и изяждал всички съседи.

През декември 2019 г. той претърпял инфаркт, след като изял 35-сантиметрова четка за чистене на аквариум. Огромни парчета пластмаса били залепнали по тялото на групера и трябвало да бъдат отстранени хирургически. Въпреки инцидента, Мико останал подвижен, играел с други риби и бил любимец на посетителите.

Поради пандемията от коронавируса обаче аквариумът бил затворен и без вниманието на посетителите, Мико изпаднал в депресия. Той станал трудноподвижен и изял всички обитатели на аквариума, включително най-добрия си приятел, с когото обичал да играе, отровната червена лъвска риба.

Персоналът на аквариума се опитал да развесели Мико, като комуникирал с него. „Забелязахме, че той променя цвета си, когато го посещаваме или храним. Означаваше, че му харесва”, казаха те. Всичко това обаче не помогнало особено. Тогава служителите организирали парти за групера по случай 16-ия му рожден ден и заснели поздравление. Кадрите показват как служителите носят торта със сьомга в аквариума. Мико плува до стъклото и с интерес разглежда подаръка. Когато един от работниците хвърля парчета риба във водата, групера с радост ги хваща и се върти наоколо.

Персоналът на аквариума призна, че със завръщането на посетителите е станал много по-подвижен и радостен, но все още продължава да яде събратята си. Може би скоро групера най-накрая ще се отърве от депресията и ще се върне към нормалния живот, добавиха те. /БГНЕС