Ричард Арнолд се оттегли от поста главен изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед

Ричард Арнолд се оттегли от ролята си на главен изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед и ще напусне клуба в края на годината, съобщиха от пресслужбата на „червените дяволи“. Новината идва преди евентуалната инвестиция на най-богатия британец сър Джим Ратклиф, който се очаква да придобие 25% от дяловете на „Олд Трафорд“.

Патрик Стюарт ще застане временно на поста главен изпълнителен директор, като ще съчетава тази функция с настоящата си на главен съветник. 52-годишният Арнолд ще осигури подкрепа в този преходен момент до края на декември – той е в Юнайтед от 16 години и наследи на позицията Ед Удуърд през февруари 2022.

„За мен бе невероятна привилегия да служа на този велик клуб. През върхове и падения, константата бе отдадеността на нашите служители и фенове. Бих искал да благодаря на всички тях за лоялността и посветеността им и пожелавам на всички, свързани с клуба, всичко най-добро в бъдеще“, каза Арнолд.

До тук през сезона „червените дяволи“ лъкатушат в представянето си. Възпитаниците на Ерик тен Хаг са шести във Висшата лига, но са опрени до стената в Шампионска лига, след като взеха само три точки от първите си четири мача. Феновете на манчестърци ще се надяват, че промените извън терена и очакваното идване на Ратклиф ще донесат нужната стабилност на клуба. /БГНЕС