Рикардиньо и Марин Петков донесоха трите точки на Левски срещу Славия

Левски победи Славия с 2:0 у дома в двубой от 26-ия кръг на Първа лига. На стадион "Георги Аспарухов" в столицата "белите" оказаха съпротива на тима на Николай Костов, но в крайна сметка отстъпиха в поредното издание на най-старото столично дерби. Преди първия съдийски сигнал, бранителят на Левски Хосе Кордоба представи наградата си за Най-добър защитник за 2023 г. в компанията на изпълнителния директор на домакините Даниел Боримиров.


"Сините" излязоха напред в резултата след 38 минути игра, а точен за селекцията на Костов бе завърналият се след наказание Рикардиньо, който оползотвори асистенция на новото попълнение Патрик Мислович. Гостите опитаха да стигнат до изравнително попадение, но бяха попарени в четвъртата минута на добавеното време. Тогава намиращият се в силна форма Марин Петков, който реализира победния гол за младежите при успеха над Полша в европейска квалификация по-рано тази седмица, се разписа след подаване на Джавад Ел Джемили, за да сложи точка на спора.

Така Левски продължава с добрите игри, като сбърка единствено срещу Крумовград от началото на пролетния полусезон, когато направи нулево равенство на "Герена". Отборът е на три точки от втория и третия в таблицата съответно Черно море и ЦСКА, които са с мач по-малко. Славия е 11-та позиция с 29 пункта.

В следващия кръг "белите" на Златомир Загорчич отиват на поправителен срещу Пирин Благоевград в "Овча купел", докато за Левски предстоят два тежки мача идната седмица - гостуване на шампиона Лудогорец и Вечно дерби с ЦСКА на 7 април. /БГНЕС