Левски се справи с лекота срещу Етър на "Ивайло"

Левски победи Етър с 3:0 на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. В двубоя от 25-ия кръг на Първа лига "сините" не играха на висота, "болярите" още по-малко, но футболистите на 26-кратния шампион на страната демонстрираха ефективност в положенията, които имаха.

В 20-ата мивута се стигна до принудителна смяна, след като Асен Митков се контузи, като се хвана за лявото коляно. На негово място влезе Асими Фадига. Малко преди това Евертон пробва с удар от средна дистанция, който излезе в тъч.

Пирошоу от феновете на Етър прекъсна двубоя за над 5 минути. В 40-ата минута Патрик Мислович застана зад топката, за да изпълни фал, но не затрудни Величков и прати топката право в ръцете му.

Реферът даде седем минути добавено време, като в първата от тях Марин Петков също пробва късмета си от пряк свободен удар, но шутът му срещна стената.

И второто полувреме започна по-добре за Левски. В 49-ата минута Ван дер Каап пресече подаване на Мартин Моран и да намери Евертон Бала, чийто последвал удар премина над вратата. Малко след това Джавад Ел Джемили подаде към Евертон Бала, а бразилецът продължи към Марин Петков. Той обаче стреля в аут.

В 52-ата Пламен Андреев поднови много бързо играта, с което успя да изненада съперника. Топката стигна до Лима, който пък намери Джавад Ел Джемили. Той отправи удар пред наказателното поле, като топката рикошира в Килиан Гюсъм и нямаше шанс за Величков.

След попадението играта бе отново спряна за 6-7 минути заради заради ултрасите на Етър. Час игра след началото Цунами навлезе в наказателното поле и центрира, но Мартин Величков изби неуверено. Топката попадна у Марин Петков, който стреля от движение в тялото на стража на "болярите".

В 82-ата минута Левски успокои мача си с втори гол. Ел Джемили отне топката в средата на терена и си размени пасове с Марин Петков. Той се озова на стрелкова позиция и с шут в близкия ляв ъгъл вкара за 0:2.

В добавеното време на срещата Марин Петков опита да намери Преслав Бачев в наказателното поле. След рикошет топката стигна до Джавад Ел Джемили. Той преодоля двама бранители на Етър и преодоля Мартин Величков за крайното 0:3. /БГНЕС