Рилски спортист стигна до групите на ФИБА Къп

Рилски спортист загуби финалния двубой за влизане в групите на турнира ФИБА Европа Къп от израелския Апоел Хайфа с 61:68, но въпреки това продължава напред към редовния сезон на турнира като един от трите „щастливи губещи“.

Самоковци изиграха един изключително тежък мач, в който баскетболистите дадоха всичко от себе си, за да се държат в мача. Израелският им противник сякаш бе разучил българския тим до най-малкия детайл и с агресивна защита от първите минути на мача затрудни до крайна степен баскетболистите от Самоков. Това бе и една от основните причини след едно полувреме игра Рилски да губи с 22:35.

Старши треньорът на самоковци Людмил Хаджисотиров.

След почивката играчите на Людмил Хаджисотиров дадоха всичко по силите си да се върнат в мача и това се случи, като една от основните заслуги за това бяха няколкото успешни стрелби от тройката на Евън Бати. Другата такава бе страхотното себераздаване на нашите в защита, което донякъде обърка играта на гостите в атака. В този момент обаче последваха няколко безрезултатни нападения за самоковци, от които се възползваха гостите, за да фиксират крайното 61:68.

За Рилски отличен двубой изигра Евън Бати, който завърши с 13 точки, 5 борби и 2 асистенции. Една повече – 14, вкара Демажео Уигинс, а с 10 остана Брендън Рандолф. За победителите от Хайфа с най- много точки – 24, завърши Антъни Хики.

Самоковци се класираха за редовния сезон на ФИБА Къп като един от трите „щастливи губещи“ заедно с отборите на Крайова от Румъния и Теленет Джайънтс Антверп от Белгия. Рилски спортист попадна в група Е на надпреварата с отборите на Орадя от Румъния, Мехелен от Белгия и френския Шоле. Както е известно, в група D на турнира е Балкан в компанията на чешкия Опава, словашкия Левице и кипърския Керавнос. /БГНЕС