Рюдигер премина официално в Реал Мадрид

Германският централен защитник Антонио Рюдигер се присъедини към шампиона на Испания и Европа Реал Мадрид от Челси, потвърдиха от пресслужбите на двата клуба.

Антонио Рюдигер.

29-годишният бранител, чийто договор на „Стамфорд Бридж“ изтичаше в края на този месец, подписа четиригодишен контракт с гранда от испанската столица, обявиха от Кралския клуб. В изявление на официалния си сайт, Реал сподели, че Рюдигер ще бъде представен на пресконференция на тренировъчната база на клуба на 20 юни. В момента той е състава на Германия за серия от мачове в Лигата на нациите, като възпитаниците на Ханзи Флик гостуват на Италия в събота, а след това се изправят срещу Англия и Унгария, преди отново да излязат на терена срещу европейския шампион на 14 юни.

Рюдигер, който стартира професионалната си кариера в Щутгарт, прекара два сезона в Рома, преди да акостира в Челси през 2017 за сумата от 29 млн. паунда. По време на престоя си на „Стамфорд Бридж“, Рюдигер спечели ФА Къп през 2018 и Лига Европа година по-късно, въпреки че не игра тогава в спора за трофея във втория по престижност европейски клубен турнир. Впоследствие той помогна на Томас Тухел и компания да триумфира в Шампионската лига миналата година. „Сбогуваме се с Антонио Рюдигер, който напуска „Стамфорд Бридж“ предвид изтичащия му договор, слагайки край на изпълнения с трофеи петгодишен престой в клуба“, казаха от лондончани в свое съобщение.

Рюдигер се присъединява към състав на Реал, който надви Ливърпул с 1:0 във финала на Шампионската лига миналата събота в Париж. Той ще се конкурира с Едер Милитао, Давид Алаба и Начо Фернандес за титулярно място в сърцето на отбраната на мадридския колос. /БГНЕС