Rivian изтегля електромобили заради проблем с управлението

Американският производител на електрически микробуси и камиони Rivian разпореди спешно изтегляне на повечето от своите автомобили поради проблем с управлението.

В писмо, изпратено до клиентите на компанията и получено от АФП, главният изпълнителен директор Ар Джей Скаринг заяви, че "при малък процент от автомобилите" някои елементи на кормилната система "може да не са били достатъчно стегнати" - състояние, което може да доведе до потенциални рискове при управлението на автомобила.

Досега производителят е отбелязал седем такива проблема с автомобили Rivian, като не е известно да има пострадали.

Официалното известие за изтегляне ще бъде официално публикувано от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата в събота, заявиха от Rivian.

Изтеглянето е третото за новия производител на електрически пикапи, спортни автомобили и ванове. Досега през тази година са произведени около 14 000 автомобила, като целта е за цялата 2022 г. да бъдат произведени 25 000 автомобила.

През пролетта бяха издадени по-малко съществени изтегляния за 500 автомобила с проблем с въздушните възглавници, а през август - за 200 автомобила, засегнати от проблем с предпазните колани. /БГНЕС