Робърт Патинсън искал да бъде по-емоционален вампир в "Здрач"

Робърт Патинсън изигра вампира Едуард Кълън във филмовата поредица "Здрач”, но призна, че категорично не е бил съгласен с начина, по който студиото е искало да представи героя му.

Той каза пред GQ.com: "Исках да го направя възможно най-артистичен. Имахме това странно напрежение, при което от студиото се страхуваха да направят нещата прекалено емоционални. Мислех, че това е единственият начин да го изиграя. Прекарах толкова много време [на снимачната площадка] в ярост... Не можах да се примиря с начина, по който се държах през половината време".

Робърт разкри, че мениджърите му дори са го предупредили, че има опасност да бъде уволнен. Той каза, че са му казали след по средата на един снимачен ден: "Ще те уволнят до края на деня, ако не спреш да правиш това, което правиш".

Той също така призна, че по време на прослушването е бил под въздействието на валиум, като обясни: "Бях започнал да изпитвам абсолютен ужас от прослушванията, какъвто, сигурен съм, изпитват много актьори. Мога да бъда толкова ентусиазиран за нещо, а в деня на прослушването увереността ми да се срине напълно. Същото се случи и сутринта на прослушването за "Здрач". Никога преди това не бях взимал валиум. Просто си спомням, че се чувствах толкова прекрасно на задната седалка на таксито с отворен прозорец и просто си казах: "Ехааа, точно това е, което ми липсваше". Мисля, че на прослушването имах този доста космически и отнесен вид, който сигурно е работил в моя полза, за да получа ролята"./БГНЕС