Робъртсън надигра убедително Лисовски за третата си ранкинг титла през сезона

Нийл Робъртсън спечели третата си ранкинг титла през сезона, след като надигра във финала на Откритото първенство на Китай своя добър приятел Джак Лисовски с 11:4 фрейма. „Гръмотевицата от Мелбърн“ поведе с 8:2 след края на сутрешната сесия, в която тотално доминира англичанина и до известна степен предреши крайния изход.

Робъртсън бе господар около зеленото сукно във финала срещу Лисовски.

В доиграването Лисовски все пак показа добра игра в първите четири фрейма и се възползва от колебания в играта на австралиеца, а двамата си поделиха ги поделиха при 2:2. В крайна сметка, Робъртсън постигна деветия си халф-сенчъри брейк в 15-та партия, с което триумфира и с 16-та ранкинг титла в кариерата. Тя бе втора за него в Пекин след 2013 и втора над Лисовски през кампанията във финали, след като 37-годишният състезател бе по-добър и в спора за титлата в Рига. Световният шампион за 2010 достигна за четвърти пореден път до финала на ранкинг турнир през сезона, като спечели Уелш Оупън след успех над Стюарт Бингам и загуби финалите на Шампионата на играчите и Шампионата на тура от Рони О‘Съливан.

„Ракетата“ се завърна на върха в световната ранглиста, а с чека за 225 000 паунда Робъртсън и О‘Съливан имат възможност да надхвърлят границата от 1 млн. паунда от наградни фондове при успех на Световното в Шефилд, което започва на 20 април. Там чекът за победителя е на стойност 500 000 паунда. /БГНЕС

Категории: