Робърт де Ниро: Тръмп не го интересува, че умират хора

Ситуацията с коронавируса „прилича на научно-фантастичен филм, но е истина“. Това заяви известният американски актьор Робърт де Ниро в ексклузивно интервю на Емили Мейтлис за Би Би Си Нюзнай.

Звездата от „Разяреният бик“ представи гледната си точка за живота в Ню Йорк по време на избухването на коронавируса, ръководството на страната и предстоящите избори през 2020 г. в САЩ. „Ню Йорк в момента е нещо като призрачен град, но истината е, че в други части на света големи градове са в същото положение“, каза Де Ниро. Относно работата на губернатора на Ню Йорк, Андрю Куомо, по отношение на предприетите мерки в отговор на епидемията, Де Ниро каза: „Куомо върши страхотно своята работа. Той върши това, което Тръмп не прави“. Актьорът се оплака от недостатъчната информираност по въпроса за пандемията и в частност от „нелогичните“ действия на американския президент. “В момента сякаш сме в научнофантастичен филм, в сцена от пиеса на Шекспир. За разлика от Фаучи, който се справя добре обаче, при президента става въпрос единствено за борба за преизбиране. На него дори не му пука колко хора умират“, допълни звездата, споделяйки надеждите си след изборите през ноември американският народ да има нов президент - Джо Байдън.

Според Де Ниро, повечето от хората в управлението на Америка имат добри намерения и искат да направят положението в страната по-добро. Те не се фокусират върху това да провалят Тръмп или да участват в някакъв вид схеми, те искат просто „нещо да бъде направено ,да помогнат на този свят, на тази страна“. В края на интервюто звездата от „Шофьор на такси“ и „Жега“ прояви съпричастие към всички потърпевши от кризата: „Всички знаят, че се намираме в много трудно време. Време, в което си задаваме въпроса: „В какъв свят живеем? Това е лудост“. Актьорът приключи разговора с Емили Мейтлис, признавайки, че всеобщата пандемия и глобалната изолация на хората по света би трябвало да бъде претворена на големия екран в нов драматичен филм, като той също проявява интерес към участие в такъв проект. БГНЕС припомня, че наскоро холивудската звезда сподели пред The Late Show желанието си да изиграе ролята на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо във филм, отразяващ кризата с коронавируса. /БГНЕС