Роберт Хелениус замества Уайт срещу Джошуа тази събота

Антъни Джошуа ще се бие срещу Роберт Хелениус в Лондон в събота, след като финландският боксьор се оказа късен заместник на изгорелия за срещата Дилиан Уайт. Насроченият за 12 август изцяло британски сблъсък в тежка категория бе отменен миналия уикенд, когато „противоречиви аналитични резултати“ бяха засечени в допинг тест на Уайт, който обеща да изчисти името си.

39-годишният Хелениус се би в родината си в събота, но прие предизвикателството да се изправи срещу бившия двукратен световен шампион в тежка категория.

„Това не бе в сценария. Уважавам Хелениус и, мога да кажа, че уважавам всеки един боксьор, без значение мъж или жена, който се качва на ринга. Изцяло фокусиран съм върху победата. Мога да направя крачки към по-големи и по-добри неща, но пътната карта има спирка – събота вечер. Нека по-добрият победи“, заяви Ей Джей.

Хелениус, който има 32 успеха и четири загуби в 36 професионални мача, бе нокаутиран в първи рунд на мача си с Дионтей Уайлдър през октомври. „Аз съм истински викинг, който е готов да се изправя пред всяко едно предизвикателство във всеки един момент. Това не беше възможност, която щях да подмина с лека ръка. Възнамерявам да се възползвам максимално от нея!“, закани се скандинавецът. /БГНЕС