Роберто Фирмино ще продължи кариерата си в Барселона

Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино ще продължи кариерата си в Барселона през следващия сезон, съобщава британският таблоид Дейли Мейл. Бразилският стрелец ще премине на "Ноу Камп" като свободен агент, след като изтече договорът му с мърсисайдци в края на настоящата кампания.


От Ливърпул вече обявиха, че няма да подновят договора на 31-годишният Фирмино и той ще се раздели с клуба през лятото през юни. Това ще сложи край на бляскавия му 8-годишен престой на "Анфийлд", където Фирмино бе основен играч в системата на мениджъра Юрген Клоп и спечели множество трофеи, включително Шампионската лига, титлата от Висшата лига, ФА Къп, Купата на лигата, Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа.

От своя страна Барселона продължава политиката си да привлича свободни агенти в последните години, в които каталунците имат сериозни финансови проблеми. Основна цел на президента Жоан Лапорта през лятото остава връщането на легендата на тима Лионел Меси, чийто договор с ПСЖ също изтича и най-вероятно няма да бъде подновен. Проблем обаче ще бъде огромната заплата на Меси, като аржентинецът ще трябва да приеме сериозно намаление на парите, за да може Барселона да спази правилата за финансов феърплей на Ла Лига. /БГНЕС