Robinhood на Влад Тенев разширява възможностите за търговия с криптовалути

Robinhood работи по разширяване на възможностите за търговия с криптовалути и по поправянето на щетите по репутацията си, които понесе от манията на инвеститорите на дребно по акции на компании като GameStop, заяви главният изпълнителен директор на платформата Влад Тенев, цитиран от "Блумбърг".

Във видео в YouTube Тенев заяви, че компанията има планове за разрастване на криптопространството си и работи, за да гарантира, че често търсената функция “портфейл” (“wallet”) е сигурна, преди да я възстанови.

Компанията ще наеме множество служители за криптооперациите си, като основен приоритет за нея ще бъде да гарантира, че може да увеличи мащаба на услугите си и да посрещне нови клиенти.

“Едно нещо, с което не се справяме вероятно много добре, е да обясним на клиентите си колко ценово ефективни са нашите предложения”, отбеляза Танев.

Необходими са още няколко месеца, за да може Robinhood да се възстанови от репутационния удар, който понесе по-рано през годината, след като забрани търговията с някои акции в пика по вина на инвеститорите в Reddit на интерес към компании, които хедж фондовете държат под контрол.

“Правим каквото можем, за да покажем каква е истината там”, посочи Тенев. “Ще се опитаме да го покажем пред по-широката публика с документални и други видеа”, каза още той. /БГНЕС