Робърт Дауни Джуниър: "Опенхаймер" е най-добрият филм, в който съм участвал

Феновете на Marvel може да се почувстват предадени, когато научат, че Робърт Дауни Джуниър е определил "Опенхаймер" като най-добрия филм, в който е участвал, съобщи „Giant freakin robot”.

Тези чувства се усложниха още повече, тъй като Робърт Дауни Джуниър и останалите актьори напуснаха премиерата преди прожекцията на филма в знак на солидарност с предстоящата по това време стачка на SAG-AFTRA.

От полунощ на 14 юли SAG-AFTRA официално обяви своята стачка, която забранява на всеки член на профсъюза да се появява в текущи филмови продукции, както и да присъства на пресконференции, награждавания, премиерни прожекции и дори на подкастове.

Очевидно това означава пълно и незабавно спиране на почти всички филми и телевизионни предавания, с изключение на риалити шоута и няколко готварски програми. Това беше и причината Робърт Дауни Джуниър и неговите звезди да напуснат премиерата на "Опенхаймер" преди прожекцията на филма вечерта на 13 юли.

Освен Робърт Дауни Джуниър, който във филма се превъплъщава в образа на бившия министър на търговията на САЩ Люис Щраус, "Опенхаймер" се отличава с невероятен звезден актьорски състав. Актьорският състав на политическата военна биография включва Килиан Мърфи, Емили Блънт, Кенет Брана, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек и много други.

Робърт Дауни Джуниър е участвал в близо 100 екранни изпълнения, преди да подпише договор с „Опенхаймер“, като само във филмовата вселена на Marvel има над 10 филма.

За прочутия актьор от "Железният човек", който определя ролята си в "Опенхаймер" като една от най-добрите в живота си, това трябва да е наистина убедително. Сценаристът и режисьор на "Опенхаймер" Кристофър Нолан повтори тези коментари, като изрази мнението, че Робърт Дауни Джуниър е актьор, който може да се превъплъти в роля както малцина могат, с обещанието, че демонстрация на това умение може да се види във филма. Нолан специално спомена времето на Робърт Дауни Джуниър с Marvel като връхна точка на статута му на "филмова звезда", като същевременно обясни, че най-добрите изпълнения на звездата от "Опенхаймер" са тези, които изследват дълбоките тънкости и нюанси.

Нолан заявява, че последният път, когато е видял Робърт Дауни Джуниърв толкова сложна роля като тази на Луис Щраус, е било, когато е пресъздал Чарли Чаплин преди повече от 30 години.

Въпреки че Робърт Дауни Джуниъри останалите актьори от "Опенхаймер" си тръгнаха от премиерата, те все пак ще имат възможност да гледат филма в кината, когато той се появи на 21 юли. /БГНЕС