Род Стюарт отхвърли оферта за 1 милион долара от Катар

Сър Род Стюарт отказа концерт в Катар за откриването на световното, въпреки че са му били предложени повече от 1 млн. долара.

На 77-годишната рок легенда е била предложена седемцифрената сума, за да забавлява тълпите в близкоизточната страна, която беше избрана за домакин на предстоящото Световно първенство по футбол, но предизвика полемика заради нарушенията на човешките права.

Стюарт каза пред The Mirror:" Всъщност преди 15 месеца ми предложиха много пари - над 1 милион долара, за да участвам в концерт за откриването на футболното първенство. Отказах. Не е правилно да отида. И иранците също трябва да бъдат изхвърлени заради доставките на оръжие".

В предстоящия футболен турнир ще участват бившата звезда на Take That Роби Уилямс, както и Крейг Дейвид и Тини Темпа, но поп певицата Дуа Липа наскоро опроверга слуховете, че ще излезе на сцената на откриването на първенството, като се зарече никога да не посети страната, докато не бъдат гарантирани "всички човешки права".

Тя заяви: "В момента има много спекулации, че ще участвам в церемонията по откриването на световното първенство по футбол в Катар. Няма да го направя и никога не съм участвала в преговори за такова изпълнение. Ще подкрепям Англия отдалеч и очаквам с нетърпение да посетя Катар, когато изпълни всички ангажименти за спазване на човешките права, които пое, когато спечели правото да бъде домакин на световното първенство"./БГНЕС

Лондон / Великобритания