Родителите на убитото от ток момче готвят протест

Продължава разследването на фаталния инцидент, при който момче загина на улица в София заради ток, протекъл върху капака на шахта. Все още не е ясно кой носи отговорност за смъртта на детето.

Почернените родители призоваха да не се спекулира по темата, защото не е морално да се тиражира, че до фаталния край се е стигнало заради мокрите обувки на детето.

Бащата на момчета заяви пред бТВ, че все още не може да преживее факта, че е станал свидетел на смъртта на собственото си дете. Бащата коментира, че ще се борят за справедливост и подготвят протест.

Родителите заявиха, че искат отговорните за инцидента да бъдат наказани. Адвокати вече са им предложели юридическа помощ.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство. Предстои назначаването на съдебномедицинска и техническа експертизи.

Предстои изискване на множество документи от различни институции, които имат отношение по случая – Столична община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, търговец, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, разпити и други действия по разследването.

От УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ изпртатиха доклад до Министерство на здравеопазването, в който се казва "не разполагаме с каквато и да е конкретна информация, освен публикациите в пресата". /БГНЕС