Родни Антуи е „Играч №1" на 5-ти кръг

Крилото на Царско село Родни Антуи получи наградата „Играч №1" за изминалия 5-ти кръг на efbet Лига, предаде репортер на БГНЕС. Холандецът реализира и двата гола за успеха при гостуването на Ботев Пловдив и с това донесе първи три точки за „царете" в елита на българския футбол. Антуи получи своя приз с 8 гласа, изпреварвайки само с един Мартин Камбуров от Берое, който вкара два гола срещу Левски на „Герена".

„В началото на сезона започнахме лошо, но ето че сега спечелихме първия си мач. Чувстваме все по-голяма увереност в отбора на Царско село. Не мога да кажа колко далеч ще стигнем в първенството, защото сме нов отбор, който все още се изгражда. За начало целта ни е да останем в групата. Разбирам се много добре с треньора (Никола Спасов; б.р.). Той е открит човек и можем да си говорим за всичко", каза Антуи, който до момента е единственият голмайстор на отбора с трите си гола.

„Нивото в елита на България е подобно на това от Втора лига в Холандия. Тук много ми харесва природата и се чувствам много добре. Собственикът и старши треньорът бяха много отворени и наистина ме искаха в отбора. Убедиха ме да дойда тук, но без да ме притискат да направя своя избор", коментира още бързоногият играч. /БГНЕС