Родриго и Винисиус се разиграха при разгром на Реал над Валенсия

Реал Мадрид не допусна изоставане от лидера Жирона, след като разби Валенсия с 5:1 у дома в мач от 13-ия кръг на испанската Ла Лига. Двубоят се превърна в своеобразно шоу на бразилското дуо Родриго и Винисиус Жуниор.

Даниел Карвахал откри резултата още в третата минута след асистенция на Тони Кроос, а в края на полувремето Винисиус покачи на 2:0 след подаване на Родриго. В началото на втората част двамата повториха упражнението, за да оформят класиката и да убият интригата. Светкавично "прилепите" инкасираха и четвърти гол, като закономерно в прегръдките на съотборниците си този път бе Родриго. 22-годишният бразилец добави още едно попадение на сметката си в 84-та минута, преди Уго Дуро да отбележи почетен гол за Валенсия малко след това.

Реал е на втора позиция в класирането, на две точки от Жирона, който постигна ценен обрат при гостуването на Райо Валекано и продължава да изненадва всички, водейки в таблицата след 13 кръга. Валенсия е на девето място с 18 пункта.

В следващия кръг "прилепите" посрещат Селта на "Местая", докато за възпитаниците на Карло Анчелоти предстои визита на Кадис след паузата за националните отбори. /БГНЕС