Роджър Уотърс с остра реакция на молба на Зукърбърг

Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс категорично отказа на основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг да откупи правата върху втората част на Another Brick in the Wall срещу „огромна“ сума пари, за да бъде използвана във филм на компанията.

Роджър Уотърс

Изказвайки се на форум в подкрепа на основателя на Wikileaks Джулиан Асандж, Уотърс цитира писмо от Зукърбърг.

"Това е искане за правото да използва песента ми Another Brick in the Wall (Part-Ed.) 2, за филм за популяризиране на Инстаграм. И така, това е официално съобщение от Зукърбърг до мен ... с оферта за огромна, гигантска сума пари и отговорът ми е: Върви по дяволите! Няма начин!", заяви Уотърс.

Видеото е публикувано в Youtube канала на организацията The People's Forum NYC, която организира дискусията за Асанж.

Музикантът подчерта, че няма да участва в „глупостите“, предложени от Зукърбърг. В обръщението си Уотърс заяви, че посланието на песента е „много актуално и необходимо днес“, което говори за непреходния характер на композицията.

"Те искат да я използват, за да направят Фейсбук и Инстаграм още по-големи и по-мощни от сега и да продължат да цензурират всички нас”, каза музикантът.

Той нарече основателя на Фейсбек „дребен мерзавец”. В същото време самият Роджър Уотърс има страница в Инстаграм с около милион последователи./БГНЕС, РИА Новости

Ню Йорк / САЩ