Роджър Уотърс подкрепи Палестина на концертите си в Чили

Прочутият английски музикант и композитор - съосновател на рок групата Pink Floyd, басистът Джордж Роджър Уотърс, получи по време на посещението си в Чили почетната фланелка на клуб Deportivo Palestino, създаден от палестинците в страната.


Според публикация в акаунта на футболния клуб в социалните мрежи служители на клуба са подарили на Уотърс фланелка с картата на Палестина в знак на благодарност за подкрепата му за палестинската кауза.

Изразявайки благодарност към Уотърс за подкрепата му към Палестина на фона на непрестанните бомбардировки на Израел в Ивицата Газа, представителите на клуба заявиха: "Докато той беше в Чили, посетихме британския артист и му подарихме най-красивата фланелка в света. Благодарни сме Ви за това, че подкрепяте Палестина и засилвате гласа на народа ни".

Джордж Роджър Уотърс, легендарният вокалист и китарист на Pink Floyd, изнесе концерти на стадион "Монументал" на 25-26 ноември като част от световното си турне.

По време на концертите си Уотърс демонстрира подкрепа за Палестина, което доведе до това, че някои акаунти, подкрепящи Израел, го определиха като "антисемит".

Футболният отбор "Club Deportivo Palestino" е основан от палестинци, живеещи в Чили.

Основан през 1920 г. от около 500 000 палестинци, които са мигрирали в Чили през 1900 г., "Клуб Депортиво Палестино" заема значителна позиция в чилийския футбол. Клубът си осигурява две шампионски титли през 1955 г. и 1958 г.

Повечето от тези имигранти, бивши граждани на Османската империя, са наричани "Los Turcos" в новата си страна заради произхода си./БГНЕС