Рой Ходжсън е новият мениджър на Уотфорд

Уотфорд потвърди назначението на Рой Ходжсън, първоначално под наем до края на сезона, след уволнението на Клаудио Раниери в понеделник.

Рой Ходжсън.

Ходжсън се завръща във Висшата лига по-малко от 12 месеца след като напусна Кристъл Палас в края на миналата кампания. 74-годишният специалист е натоварен със задачата да спаси Уотфорд от изпадане, като „стършелите“ са 19-и в класирането след едва две победи за първенство под ръководството на 70-годишния Раниери.

Ходжсън е третият наставник на Уотфорд този сезон, след като Раниери замени Сиско Муньос през октомври. Към него ще се присъедини асистентът му Рей Люингтън, който води „стършелите“ между 2002-2005. За Уотфорд предстои гостуване на 5 февруари срещу Бърнли, който е на дъното на таблицата, но има най-много мачове в резерв в сравнение с всеки друг отбор във Висшата лига. Смяташе се, че Ходжсън се е оттеглил от мениджърската професия, когато напусна Палас, но бившият бос на Англия, Ливърпул и Фулъм се завръща и е 15-ият постоянен треньор от идването на семейство Поцо като собственици на Уотфорд преди десетилетие.

Сбогуванията никога не са били по моята част. Много по-добър съм в приветстванията. Това рискува да бъде емоционален повод и не съм добър в тях. Мислех си, че правилното време да напусна клуба и може би дори футбола за известно време ще бъде в края на сезона“, каза Ходжсън, когато обяви, че се разделя с Палас. /БГНЕС