„Ролинг Стоунс” разтърсиха Мадрид с концерт за 60-годишнината си

Британските рок легенди „Ролинг Стоунс” отбелязаха 60-годишнината си като група с концерт в Мадрид - основната дестинация от европейското им турне.

Около 53 000 фенове на стадион "Wanda Metropolitano" ревяха от вълнение, докато приветстваха на сцената членовете на групата - Мик Джагър, 78-годишен, и китаристите Кийт Ричардс, 78-годишен, и Рони Ууд, който в сряда навърши 75 години.

Към тях се присъедини барабанистът Стив Джордан за турнето, озаглавено SIXTY. Джордан замества оригиналният барабанист Уотс, който се присъединява към групата през 1963 г., но почина миналата година на 80-годишна възраст.

"Ола Мадрид!" - изкрещя жилавият фронтмен на групата Джагър под още по-силни възгласи, след като групата откри шоуто с "Street fighting man" и Джагър се впусна в характерните за него танцови движения "стрийт".

Точно преди първата песен на големи екрани на сцената бяха показани видеоклипове на Уотс, а групата отдаде емоционална почит на покойния си приятел.

"Групата посвети шоуто на него", заяви пред Ройтерс дизайнерът на шоуто Патрик Уудроф, който работи с групата от четири десетилетия. "Мина известно време и той постоянно ни липсва, смеем се за него, говорим много за него и това е начин да отпразнуваме живота му, а не да го оплакваме".

След 17 песни рокдинозаврите напуснаха сцената само за да се върнат в отговор на бурните аплодисменти на мадридската публика.

Групата изсвири "Gimme shelter", докато на мониторите бяха показани украинското знаме и кадри от разрушени украински градове като демонстрация срещу войната.

След двучасовото шоу феновете, облечени в тениски на „Ролинг Стоунс” и веещи знамена с характерното лого на групата си тръгнаха, скандирайки "Satisfaction"./БГНЕС