Рома – Фейенорд е финалът в дебютното издание на Лига на конференциите

Рома се класира за финала в дебютното издание на турнира Лига на конференциите, след като елиминира Лестър след успех с 1:0 в реванша и общ резултат 2:1 от двата мача след равенството в Англия.

Единственото попадение за „вълците“ в реванша падна още в 11-та минута, а негов автор бе нападателят Тами Ейбрахам, който се разписа след асистенция на Лоренцо Пелегрини. „Лисиците“ владеха повече топката и създадоха положения пред вратата на Руи Патрисио, но така и не успяха да преодолеят португалския страж на „вълците“. Така, воденият от Жозе Моуриньо състав ще спори за трофея, а негов съперник ще бъде Фейенорд.

Нидерландският отбор завърши при нулево равенство в реванша с Марсилия на френска земя и след победата с 3:2 у дома в първия мач достигна финала на надпреварата. Фейенорд успя да удържи своите домакини, които имаха повече ситуации пред вратата на Офир Марсиано.

Нидерландците ще се опитат да прибавят към трофея си от Купата на европейските шампиони (КЕШ) през 1970 и двата триумфа от Купата на УЕФА през 1974 и 2002. Рома, от своя страна, ще търси своя първи голям трофей от европейските клубни турнири.

Финалът в дебютното издание на Лига на конференциите ще се проведе на стадион „Арена Комбетаре“ в албанската столица Тирана на 25 май, сряда, от 22:00 часа българско време. /БГНЕС