Рома оцеля след драма с дузпи срещу Фейенорд на "Олимпико"

Рома елиминира Фейенорд с 4:2 след дузпи в драматичен реванш от Лига Европа. Редовното време на "Олимпико" завърши наравно - 1:1 и общият резултат набъбна до 3:3.


Двата тима се срещнаха в трети пореден сезон в Европа и отново победител излязоха "вълците". Този път това се случи по възможно най-драматичния начин - с дузпи. Така след четири поредни отпадания от Европа след наказателни удари Рома най-сетне успя да се отърве от проклятието

В луда първа част, двата тима си размениха по гол само в рамките на началния четвърт час. Първо Сантяго Хименес вкара малко щастлив гол с рамо в полза на Фейенорд, но в 15-ата минута Пелегрини взриви трибуните на "Олимпико" с мощния си шут, превърнал се в красив гол за 1:1.

До края на полувремето имаше още интересни моменти и пред двете врати.

След почивката съперниците намалиха темпото и сякаш логично докараха мача до продължения, в които отново нищо кой знае какво не се случи, за да дойде ред на дузпите.

Там Ромелу Лукаку направи първия пропуск, но пък след това Миле Свилар спаси два последователни удара на футболисти на Фейенорд и с резултат от 4:2 Рома продължи напред.

В друг мач от турнира Милан допусна поражение с 2:3 от Рен, но то не се оказа фатално заради класическия успех с 3:0, който италианският гранд имаше от първия мач.

Бенжамен Буриго се превърна в герой за Рен с трите си гола, но те не донесоха нищо повече на френския тим от просто престижен успех. Французите на два пъти успяваха да поведе в резултата, но Лука Йович и Рафаел Леао изравняваха.

Буриго отново вкара за 3:2, но Рен нямаше как да се пребори за нещо повече в този сблъсък.

Ето и всички резултати от Лига Европа:

Карабах - Брага 2:3 след продължения (6:5 общо резултат)

Фрайбург - Ланс 3:2 след продължения (3:2)

Рен - Милан 3:2 (3:5)

Тулуза - Бенфика 0:0 (1:2)

Марсилия - Шахтьор Донецк 3:1 (5:3)

Рома - Фейенорд 1:1, (2:2 и 4:2 при изпълнението на дузпи)

Спарта Прага - Галатасарай 4:1 (6:4)

Спортинг Лисабон - Йънг Бойс 1:1 (4:2). /БГНЕС