Рома се класира за Лига Европа след класика в Торино

Рома сложи край на серията си от шест поредни мача без победа за първенство. „Вълците“ спечелиха с 3:0 гостуването си на Торино от последния 38-и кръг в Серия А. С успеха римляните си гарантираха минимум шестото място в крайното класиране, което ще им осигури участие в Лига Европа следващия сезон.

Тами Ейбрахам се разписа на два пъти преди почивката. Той откри резултата в 33-ата минута след грешка на Йосип Брекало, който загуби топката от Пелегрини. Английският национал овладя с гръб към вратата, майсторски се обърна и не остави шансове на Бериша. Десетина минути по-късно Рикардо Родригес върна лошо към вратаря. Ейбрахам го изпревари и той бе принуден да го фаулира. Нападателят на Рома сам изпълни дузпата и се разписа за 17-и път през сезона.

Четвърт час преди края резервата Алесандро Буонджорно повали Дзаниоло в наказателното, а зад топката този път застана Пелегрини и вкара третия гол за "вълците".

С победата Рома е пети с 63 точки, наравно с Лацио, който посреща Верона в последния си шампионатен мач. Ако „орлите“ загубят, тимът на Жозе Моуриньо ще остане пети заради предимство в директните сблъсъци.

Сега отборът на Жозе Моуриньо ще насочи цялото си внимание към предстоящия финал в Лигата на конференциите срещу Фейенорд. /БНЕС