Рома се вдигна след срама в Разград с победа над Емполи

Рома спечели с 2:1 гостуването си на Емполи от 6-ия кръг на Серия А. Много силен мач направи Пауло Дибала, който се отчете с гол и асистира за попадение на Тами Ейбрахам. С този успех "вълците" се върнаха на победния път, след пораженията от Удинезе (0:4) и Лудогорец (1:2). „Джалоросите“ се изкачиха на пето място в класирането с актив от 13 точки, колкото има и четвъртият Удинезе.

Гостите откриха резултата в 17-ата минута, когато избита топка от бранител на домакините попадна в Пауло Дибала. Аржентинецът се разписа със страхотен изстрел от двайсетина метра.

Емполи обаче не се предаде и организираше опасни нападения. При едно от тях в 43-ата минута Филипо Бандинели се разписа за 1:1, отбелязвайки първия си гол за сезона.

Втората част стартира с добър шанс за „вълците“. Четири минути след подновяването на играта Ибанез пропусна да отбележи. В 71-вата минута Рома вкара второ попадение. Дибала центрира в наказателното поле за Ейбрахам, който засече по отличен начин – 1:2.

Пет минути по-късно Рома пропусна дузпа. Лоренцо Пелегрини стреля в гредата и остави домакините в мача. В 84-ата минута Емполи можеше да изравни резултата, но късметът не бе на тяхна страна. Мощен удар на Акпа-Апро срещна гредата и Руи Патрисио си отдъхна. Секунди по-късно Акпа-Апро получи директен червен картон след намеса на ВАР за опасна игра срещу Крис Смолинг, което утежни ситуацията на Емполи.

В добавеното време Руи Патрисио отрази с крак удар на Филип Бандинели. Това беше и последният шанс в мача за Емполи, който остана със само 4 точки след това поражение, заемайки 16-ото място в таблицата. /БГНЕС