Рома спъна Наполи в битката за титлата след късен гол на Ел Шаарави

Наполи и Рома приключиха при равенство 1:1 в двубой от 33-ия кръг на италианската Серия А.

Стефан Ел Шаарави (д) изравни резултата с този изстрел.

На стадион „Диего Армандо Марадона“ в Неапол домакините потеглиха отлично след ранен гол от дузпа на Лоренцо Инсинье в 11-та минута. „Вълците“ се окопитиха след попадението и имаха своите положения в един равностоен сблъсък в Неапол. В 79-та минута резервният вратар на гостите Даниел Фузато бе изгонен от скамейката с директен червен картон. Възпитаниците на Жозе Моуриньо се добраха до ценна точка в битка за местата в зона Европа благодарение на късния изравнителен гол на влезлия четвърт час по-рано на терена Стефан Ел Шаарави.

Рома събра актив от 58 точки, като е на две пред Фиорентина и градския съперник Лацио в борбата за местата в Лига Европа. „Вълците“ изостават на пет пункта от четвъртия Ювентус. Наполи претърпя удар по амбициите за шампионската титла, като е с 67 точки, на четири от водача Милан и на две от втория Интер, който е с мач по-малко и от двата тима. В следващия кръг неаполитанци гостуват на новака Емполи, докато Рома пътува до Милано за визита на шампиона Интер.

В друга среща, Аталанта отстъпи на Верона с 1:2 като домакин и остава на пет точки от зона Европа. Федерико Чекерини и автогол на Тюн Копмайнерс дадоха комфортен аванс на гостите, преди Джорджо Скалвини да върне едно попадение за бергамаските. /БГНЕС