Роман Полански снима нов филм с Мия Фароу

87-годишният режисьор не спира да прави кино, въпреки скандалите и противоречивите мнения за него.

Американски медии, съобщиха, че в швейцарски хотел в момента тече кастинг за участие в най-новата продукция на режисьора с работно заглавие „Дворецът”. Филмът ще трябва да се снима във Франция и се финансира от италианската компания RAI.

Без съмнение в актьорския състав ще се включи съпругата на Полански - актрисата Еманюел Сение.

Но във филмовите среди упорито се говори, че в продукцията ще се включи и Мия Фароу. Тя без колебание летя до Обединеното кралство, за да свидетелства в защита на Полански в дело за клевета през 2005 година.

Фароу никога не е обръщала внимание на скандалите около Полански и обвиненията в изнасилване. Тя участва в един от шедьоврите на режисьора от 60-те години – „Бебето на Розмари”.

Роман Полански беше отличен със Сезар за най-добра режисура за своя филм „Офицер и шпионин“, посветен на „аферата Драйфус“ през 2020 г. Номинираната в 12 категории лента взе приза и за най-добри костюми и за най-добър адаптиран сценарий, въпреки общественото недоволство във Франция. Този филм не е показван в САЩ, защото никой американски дистрибутор не посмя да го внесе./БГНЕС, Showbiz411