Роналдо: Да спечеля световната титла бе най-голямата ми мечта, но тя приключи

"Да спечеля световната титла за Португалия бе най-голямата и амбициозна мечта в кариерата ми. Борих се за нея, борих се здраво за тази мечта. За съжаление, вчера мечтата приключи", каза звездата на Португалия Кристиано Роналдо след отпадането на "мореплавателите" от Мондиал 2022 в Катар.

Португалия загуби от Мароко с 0:1 в четвъртфиналите на Световното първенство, а Роналдо потвърди, че това е било последното му участие в най-големия футболен форум в света. "Радвам се, че спечелих много титли на международната сцена, включително с Португалия, но да сложа името на страната си на най-високия връх в света бе най-голямата ми мечта. Дадох всичко от себе си в пет участия в последните 16 години, винаги рамо до рамо със страхотни играчи и с подкрепата на милиони португалци. Никога не избягах от битката и никога не се предадох", написа петкратният носител на Златната топка в Инстаграм.

"Искам да знаете, че много се изписа, много се каза, имаше много спекулации, но отдадеността ми към Португалия не се промени дори и за миг. Винаги се борих за голямата цел и никога не бих обърнал гръб на колегите си и на моята страна. Няма какво повече да се каже. Благодаря ти, Португалия. Благодаря ти, Катар. Мечтата бе хубава, докато беше жива. Сега се надявам, че времето ще бъде добър съветник и ще даде възможност на всеки да си извади собствените изводи", каза още 37-годишният Роналдо. /БГНЕС