Роналдо достигна кота 100 за Португалия

Кристиано Роналдо подобри поредния рекорд в богатата си кариера, след като се превърна в първия европейски футболист, отбелязал 100 гола за националния си отбор. Португалската звезда стори това по време на победата на "мореплавателите" над Швеция с 2:0 в Стокхолм в мач от Група 3, Лига А на надпреварата на УЕФА.

Роналдо вече има 101 гола за Португалия.

35-годишният футболист отбеляза и двата гола за успеха на своите, като откри резултата точно преди почивката със страхотно изпълнение от свободен удар, а в 72-та минута оформи крайното 2:0 с удар от границата на наказателното поле. Домакините играха с човек по-малко от 44-та минута насам, когато Густав Свенсон получи втори жълт картон. По този начин Роналдо вече има 101 гола за Португалия и се доближи до рекорда на иранеца Али Даеи за най-много голове с национална фланелка - 109.

"Успях да стигна до 100 гола и сега ще атакувам рекорда. Ще го направя стъпка по стъпка. Не съм вманиачен, защото вярвам, че рекордите идват по естествен начин. Имах проблем с палеца, но знаех, че мога да се възстановя за втория мач. Харесва ми да съм с тази група играчи и треньори и знаех, че те ще играят добре в първия мач, защото съставът ни е много добър и никой не е незаменим", сподели след двубоя Роналдо.

В другия мач от групата Франция победи Хърватия с 4:2 у дома и по този начин "петлите" делят първото място с Португалия с по 6 точки, докато Хърватия и Швеция нямат точки след първите си два мача. /БГНЕС