Роналдо: Юнайтед ме предадоха, не уважавам Тен Хаг

Кристиано Роналдо заяви, че се чувства „предаден“ от ръководството на Манчестър Юнайтед и не изпитва уважение към мениджъра на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг след турбулентния сезон, който изживява на „Олд Трафорд“.

Кристиано Роналдо.

След като стана голмайстор на тима с 24 гола във всички турнири миналата кампания, португалската суперзвезда поиска да напусне клуба след провала на манчестърци да се класират за групите на Шампионска лига. 37-годишният нападател рядко попада сред титулярите след идването на Тен Хаг на треньорското кормило. Роналдо бе временно отстранен от състава на Юнайтед миналия месец, след като отказа да се появи като резерва при успеха над Тотнъм с 2:0, като има само едно попадение във Висшата лига от началото на сезона.

Преди да отпътува за Катар, където ще представлява Португалия на петото си и вероятно последно световно първенство, Роналдо сподели, че ръководните фактори на „Олд Трафорд“, включително Тен Хаг, искат да се отърват от него. Запитан дали се чувства принуден да напусне „Олд Трафорд“, нападателят заяви в телевизионното предаване на Пиърс Морган следното: „Да, не само от треньора, но и от още двама-трима души около клуба, които ме предадоха. Не трябва да казвам това (б.ред – че се опитват да се отърват от мен), не знам, но, да, чувствам се предаден. Почувствах, че някои хора не искаха да съм тук не само тази година, но и миналата“.

Тен Хаг предпочита да дава възможности за изява на Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал и Антъни Иланга в атаката на Юнайтед този сезон, като Роналдо има едва четири старта като титуляр в Лигата. Миналия месец Тен Хаг заяви, че е решил да не вкарва португалецът в игра при загубата от градския съперник Манчестър Сити с 3:6 „от уважение“, докато нападателят бе видимо раздразнен от решението на нидерландския специалист да го замени срещу Нюкасъл при резултат 0:0 преди две седмици. Запитан относно взаимоотношенията си с Тен Хаг, Роналдо добави: „Не го уважавам, защото той не показва уважение към мен. Ако не ме уважаваш, никога няма да имам респект към теб“, каза още офанзивният футболист на „червените дяволи“. /БГНЕС