Роналдо може да се озове в Челси през януари

Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо може да се озове в Челси през януарския трансферен прозорец, след като вече изглежда нежелан от мениджъра на "червените дяволи" Ерик тен Хаг. Миналата седмица Роналдо се замеси в пореден скандал, след като отказа да влезе в игра в последните минути на двубоя с Тотнъм, след което бе изваден от групата за двубоя с Челси и му бе забранено да тренира с първия отбор на Юнайтед.

По този начин вече изглежда почти сигурно, че петкратният носител на Златната топка ще си тръгне от "Олд Трафорд" през януари, но проблем остава огромната му заплата от близо половин милион паунда на седмица. Според британския таблоид Сън опция за решение на казуса може да даде собственикът на Челси Тод Боули. Американският бизнесмен искаше португалеца на "Стамфорд Бридж" още през лятото, но тогава треньорът на "сините" Томас Тухел категорично отказа, което влоши отношенията между двамата и скоро след това германецът бе уволнен.

Сега Боули отново проявява интерес към 37-годишният нападател, като най-вероятно новият мениджър на лондончани Греъм Потър няма да се противопостави. От друга страна Челси определено се нужда от подсилване в атака, тъй като "сините" бележат трудно от началото на сезона, така че за тях може да си струва да вземат Роналдо с договор до края на сезона, но това ще има струва около 10 милиона паунда.

В същото време се твърди, че има опция Юнайтед да прекрати едностранно договора на Роналдо, тъй като счита, че отказът му да влезе в игра срещу Тотнъм е нарушение на контракта. Това обаче най-вероятно ще доведе до тежка легална битка, от която ще загубят и двете страни, така че опцията с намирането на нов отбор за португалеца е много по-благоприятна. /БГНЕС