Роналдо няма да пътува с Юнайтед за предсезонното турне

Кристиано Роналдо ще пропусне началото на предсезонното турне на Манчестър Юнайтед в Тайланд поради продължаващи семейни проблеми. Клубът гарантира на звездата си допълнително време извън терените, като той все още не е тренирал с отбора преди старта на сезон 2022/23.

Кристиано Роналдо.

Португалецът, който спечели наградата за Футболист на годината в Юнайтед, вече помоли клуба да не стои на пътя му ако излезе подходяща оферта, в опит да прекара остатъка от кариерата си в борба за най-големите трофеи. „Червените дяволи“ не успяха да се класират за групите на Шампионска лига в края на изминалия сезон, като се добраха до квалификации за Лига Европа пред седмия в таблицата Уест Хем.

Новината, че Роналдо няма да пътува до Тайланд със състава само повиши спекулациите около евентуален негов трансфер през лятото, само година след завръщането му в клуба, и Челси е един от отборите, които се интересуват от неговите услуги. Манчестър Юнайтед обаче настоя, че португалският нападател има договор с клуба и ще бъде част от състава на новия мениджър Ерик тен Хаг през следващия сезон.

Бившият офанзивен футболист на Реал Мадрид и Ювентус вкара 24 гола в 39 мача във всички турнири миналата кампания в един разочароващ сезон за клуба, в който игра по-рано в кариерата си между 2003-2009. /БГНЕС