Роналдо на представянето си: Работата ми в Европа приключи, дойдох тук, за да печеля

"Дойдох тук, за да печеля. Футболът сега е различен. Много хора говорят, но не знаят нищо за футбола. Искам да променя визията за страната и футбола тук. Затова приех това предизвикателство“, коментира Кристиано Роналдо при официалното си представяне като играч на Ал Насър.

"Моята работа в Европа е свършена. Играх за всички най-важни клубове. Имах редица възможности да продължа в Европа. Много клубове в Бразилия, Австралия, САЩ и дори Португалия искаха да ме привлекат, но аз бях дал думата си на Ал Насър. Знам какво искам и какво не искам. Искам да помогна за много неща. Дори за женския тим на Ал-Насър“, добави той.

"Преместването ми в Близкия Изток не означава край на моята кариера. Аз съм щастлив да бъда тук. Знам, че първенството е много оспорвано. Гледах доста мачове. Искам да играя още вдругиден, ако треньорът ми даде шанс. Искам да подобря няколко рекорда и тук. Направих го в Европа, така че е нормално", продължи Кристиано.

Петкратният носител на "Златната топка" пристигна в Рияд още вчера, а по-рано днес премина успешно и задължителните медицински прегледи. Роналдо ще получава по 175 милиона паунда на година в новия си клуб.

Около 30 000 привърженици напълниха стадиона в Рияд, за да видят новия си любимец. Кристиано бе докаран с луксозна лимузина и бе посрещнат лично от собственика на клуба. Привържениците, които бяха на трибуните, наблюдаваха кадри със случващо се отвън, и избухнаха в овации още в момента, в който футболистът, облечен в стилен костюм, слезе от возилото.

Известният арабски изпълнител Айед подгря публиката на „Мрсоол Парк“. Той бе облечен с фланелка на Ал Насър с номер 7 на гърба, докато изпълняваше някои от най-големите си хитове.

След кратката си среща с медиите Роналдо се преоблече и се появи на терена, за да зарадва и феновете. /БГНЕС