Роналдо се завърна официално на „Олд Трафорд“

Завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед бе официално потвърдено. Нападателят премина медицински прегледи в Португалия и се присъедини към клуба за срок от две години.

Роналдо игра в Юнайтед между 2003-2009.

Португалецът напуска Ювентус, за да се завърне на „Олд Трафорд“ 12 години след като си тръгна, за да отиде в Реал Мадрид. Роналдо вкара 118 гола в близо 300 мача за „червените дяволи“ преди да премине в Кралския клуб за тогавашната рекордна сума от 80 млн. паунда. Петкратен носител на „Златната топка“, Роналдо първоначално подписа с Юнайтед под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън, като получи фланелката с номер 7 като тийнейджър.

Той спечели първата си „Златна топка“, след като помогна на клуба да триумфира в Шампионската лига през 2008. Роналдо бе сериозно спряган с трансфер в градския съперник на Юнайтед Манчестър Сити, след като изяви желание да напусне Ювентус. Агентът му Жорже Мендеш се бе заел да осъществи сделката за преминаване в шампиона на Висшата лига, но след няколко телефонни обаждания, включително от Фъргюсън, Роналдо бил убеден да се завърне на „Олд Трафорд“. Той се присъединява към другите две нови летни попълнения на Юнайтед – Джейдън Санчо, и бившия си съотборник в Реал Рафаел Варан.

Манчестър Юнайтед е клуб, който винаги е имал специално място в сърцето ми. Изключително много ме трогнаха съобщенията, които получих след новината в петък. Нямам търпение да играя на „Олд Трафорд“ пред пълен стадион и да видя отново феновете. Очаквам с нетърпение да се присъединя към тима след паузата за националните отбори и се надявам на един много успешен сезон“, каза той пред клубния сайт. /БГНЕС