Рори Макилрой: На отсъстващите ветерани в Райдър Къп им липсва да бъдат тук

Рори Макилрой заяви, че европейските звезди, които отсъстват от отборния турнир по голф Райдър Къп, който ще се проведе тази седмица в Рим, след присъединяването към сериите LIV Голф, ще им „липсва повече да са тук, отколкото на нас да ни липсват“.

Макилрой е най-опитният играч от всички заявени за участие в тазгодишното издание – за северноирландеца това ще бъде седми Райдър Къп в кариерата. Събитието ще се проведе за първи път без нито един измежду Лий Уестууд, Серхио Гарсия или Йън Поултър в тима на европейците от 1995-а насам, след като триото подписа с финансираните от Саудитска Арабия серии и се оттегли от Европейския Тур.

„Със сигурност е леко странно, че те не са тук. Но мисля, че точно в тази седмица от всички възможни, на тях ще им липсва повече това, че не са тук, отколкото на нас играчите, че те отсъстват“, каза Рори, който участва на Райдър Къп неизменно от дебюта си през 2010, пред журналистите.

Тимът ще се опита да спечели надпреварата за седми последователен път на своя територия, реванширайки се за тежкото поражение от отбора на САЩ с 9-19 на Уислинг Стрейтс през 2021 година. 44-то издание на Райдър Къп ще се проведе от 29 септември до 1 октомври в Рим. /БГНЕС